Huidige regio & Taal

Flexibel werken belangrijk in onderhandelingen met werknemers

Facebook
LinkedIn

Flexibel werken belangrijk in onderhandelingen met werknemers

Op het kantoor, betreffende de werklocatie en qua arbeidsuren. Flexibiliteit werkt anno 2019 twee kanten op. Medewerkers hebben meer invloed op waar zij hun kantoorwerk uitvoeren en wanneer zij dit doen. Een stille kantoorrevolutie die de negen-tot-vijf-mentaliteit en de standaard kantooruren uit het leven blaast.

Flexibel werken is internationaal de nieuwe norm

Uit onderzoek, uitgevoerd door International Workplace Group, onder 15.000 werknemers verdeeld over 80 landen blijkt dat flexibel werken steeds meer regel dan uitzondering is. De helft van de ondervraagden geeft in het onderzoek aan dat zij minstens de helft van de werkweek buiten het hoofdkantoor of andere kantoorlocaties werken. “Het idee dat iemand elke dag naar een saai kantoor rijdt om daar van negen tot vijf te werken, is niet meer van deze tijd”, stelt topman Mark Dixon van International Workplace Group.

Flexibel werken is tweerichtingsverkeer

Dat flexibiliteit voor werkgevers belangrijk is wisten we al. Met payroll realiseer je als werkgever voor jezelf een flexibele situatie. Je kunt namelijk je personeelsbestand volledig afstemmen op de werkdruk en je orderportefeuille. Een ander voordeel van het uitbesteden van de personeels- en salarisadministratie, is het besparen van tijd.

Maar hoe belangrijk flexibiliteit voor medewerkers is, blijkt nu pas duidelijk uit het onderzoek van IWG. De interessantste onderzoeksresultaten voor jou als flexibele werkgever:

  • Ruim 80 procent zegt bij een sollicitatie de voorkeur te geven aan een baan die niet vastzit aan één locatie of aan precieze werkuren;
  • 50 procent van de ondervraagden geeft aan liever een flexibele baan te hebben dan een prestigieuze werkgever;
  • Werken doen medewerkers anno 2019 wanneer ze willen en waar ze willen;
  • Bij identieke arbeidsvoorwaarden kiest 87 procent voor een werkgever die flexibel werken aanbiedt;
  • Bij sollicitaties eisen medewerkers steeds vaker flexibiliteit.

Dit laatste is steeds vaker een punt van onderhandeling en werkgevers gaan ook steeds vaker akkoord met meer flexibiliteit voor de medewerker. Zo promoten steeds meer bedrijven zich als aantrekkelijke werkgever op de krappe arbeidsmarkt.

“Liever een flexibele baan
dan een prestigieuze werkgever”

Voordelen voor werkgevers

Een groot deel van de respondenten (85 procent) geeft in het onderzoek aan dat de productiviteit is verhoogd door het vergroten van de flexibiliteit binnen de organisatie.

Daarnaast is het voor werkgevers een belangrijk unique selling point geworden voor het aantrekken van de talent. Een ander bijkomend voordeel is dat een meerderheid van de wereldwijd ondervraagde werknemers zelfs overuren wil maken, als dat betekent dat er gewerkt kan worden op plaatsen en tijden die zij zelf kunnen bepalen. Het begrip ‘flexibel werken’ wordt hierdoor voor werkgevers steeds breder. Ben jij klaar voor deze kantoorrevolutie?

Gerelateerde Berichten